Aktiehandel, pengar & investeringar.

Tjäna pengar på olika sätt genom ditt företag

Jag kläckte för någon dag ur mig en mening i stil med "Sju år som egenföretagare säger mig att det är lättare att bli lycklig än att bli rik.". Den meningen säger egentligen inte så mycket, men blev ändå populär på Facebook. Den sammanfattade helt enkelt en tanke utan att förklara den - en aforism kanske det kan kallas. Vad har liksom sju år som företagare lärt mig om lycka?

Nu är jag delvis poet och delvis filosof (självutnämnd) och brukar leverera en massa sådana otydliga och poetiska meningar, men de har normalt en grundtanke de utgår ifrån. I detta fall handlade det om att jag som företagare inte blivit ekonomiskt rik (ännu), men å andra sidan har jag möjligheten att styra upp mitt företag så som jag vill ha det och göra förändringar när det behövs, samt möjligheten att ta tag i flera företagsidéer.

När jag starta de mitt företag var det meningen att jag skulle starta en webbshop. Det gjorde jag, och idag är det min huvudsakliga inkomst. Som liten företagare var jag dock tvungen att lära mig hur man marknadsförde webbutiken, vilket ledde mig till att lära mig en massa om sökmotoromtimering (SEO). SEO ledde mig sedan vidare till att starta olika hemsidor (vilket behövdes), och detta ledde i sin tur till att jag lärde mig om affiliatenätverk (vilket jag kände till tidigare, men nu lärde jag mig att verkligen tjäna pengar genom reklam på hemsidor).

Idag har därför mina kunskaper i SEO och affiliateverksamhet gjort att min andra största inkomst kommer från just reklam på flera av mina hemsidor och bloggar. Ett exempel på en hemsida man kan tjäna pengar på är http://rabattkodnelly.net/ (det är dock inte min sida, men det är ett bra exempel på en enkel sida som kan ge dig inkomster).

Numera har jag alltmer börjat inrikta mig på mitt framtida företag inom stadsplanering, vilket alltid varit mitt stora intresse. Detta generera idag inga större summor, men tack vara övriga delar i mitt företag kan jag idag finansiera min framtid. Företaget har alltså gett lycka, men ännu ingen ekonomisk rikedom.

Meny