Aktiehandel, pengar & investeringar.

Sponsorpengar från nätkasino istället för att vinna pengar

Idag stod jag i kön på Coop i Malmö. Bakom mig berättade en kille om hur han nu börjat plugga för att kunna söka jobb i framtiden. I flera år hade han levt på och levde fortfarande på att spela poker på nätet.

Det är en historia som inte är alltför otrolig, då jag sedan tidigare har vänner som levt på att spela nätpoker. Min vän tog en paus från spelandet då han var räd för att bli beroende, men idag är han så vitt jag vet tillbaka i den världen. Numera verkar det dock som om han spelar en hel del riktig poker med och pengarna han tjänar kom till stor del från sponsorpengar som olika nätpokersajter betalar ut för att hans ska spela för deras lag och på deras sajter.

Killen i Coopkön hade en annan historia om varför han ville ha ett annat jobb. Dels talade han om att pensionen som man får, samt att han tyckte att det var tråkigt att sitta framför datorn och spela hela dagarna utan att träffa människor (kanske skulle jag tips honom om att försöka tjäna sponsor pengar istället). Hade jag haft tid hade jag gärna frågat ut honom mer om nätpokerkulturen, men istället fick jag skynda mig till bussen.

Meny