Aktiehandel, pengar & investeringar.

Själv- och ombyggnadstrenden

Något som är viktigt när man väljer aktier är att titta på trender. Dels för att trender kan visa vika aktier som kan tänkas öka i värde och är köpvärda, dels för att trender kan visa vilka aktier som kan tänkas sjunka i värde och därmed bör säljas, alternativt in investeras i. Trenden att bygga om själv har varit närvarande i något decennium och det verkar som om allt fler satsningar görs för att fånga in delar av denna marknad.

Ett relativt nytt företag som gett sig in i branschen är Verkter. De verkar har tagit sig an det som kallas långa svansen-utbud. Alltså att satsa på ett väldigt nischat med brett utbud. I Verkters fall handlar det om verktyg från bland annat Bosch, Festool, Makita och DeWalt. Det breda utbudet ökar möjligheten till att fånga in kunder som behöver specialverktyg som inte finns i de vanliga butikerna och sedan har detta möjlighet att leda till att kunderna även köper ordinarie verktygsprodukter.

Jag tror absolut att det finns en marknad för specialister inom verktygsbranschen som når till både fackmän och hemmabyggaren. Själv är jag inte mycket för att själv köpa verktyg, men än så länge finns det möjligheter att tjäna pengar på investeringar i aktier inom denna bransch.

Meny