Aktiehandel, pengar & investeringar.

Ny design på bloggen 2013

Just nu sitter jag i tankarna på en ny design på bloggen. På de flesta av mina olika hemsidor och bloggar har jag samma grunddesign.  Dels beror det på att jag inte är en designer, dels på att när jag har en idé har jag inte tillräckligt stor kunskap för att med lätthet ändra på designen.

Å andra sidan brukar jag rekommendera vänner och bekanta som ofta stirrar sig blinda på att skaffa en snygg design att först kanske hitta något att skriva om. Man läser inte en blogg på grund av designen, utan på  grund av innehållet. Designen bör komma i andra hand. Ja, givetvis är det ju viktigt att bloggen eller hemsidan är designad på ett sätt som är lättöverskådat och gör texten läsbar, men jag gissar på att det är svårt att hitta en design som gör det svårt för läsaren att läsa texten på en blogg.

Det finns många gratismallar att använda sig av för att designa om sin blogg eller hemsida. Vill man sedan göra ytterligare anpassningar får man ibland gräva djupare i design funktioner (vissa mallar är svårare att designa om än andra). Har man inte tid att sätta sig in i det kan det dock vara en god idé att kontakta en webbyrå som kan hjälpa till med designen. Att kontakta en webbyrå behöver inte vara så dyrt. Det finns många på marknaden och framförallt finns det många duktiga nystartade webbyrån som åtar sig uppdrag till överkomliga priser.

Om jag fixar designen själv eller kontaktar någon återstår att se.

Meny