Aktiehandel, pengar & investeringar.

Lista på mina favoritaktier

Jag skulle precis skriva en lista på mina favoritaktier efter att ha inspirerats av en sida med listor över olika saker, men tyvärr kommer jag inte åt min aktiedepå på grund av underhåll. Så jag får helt enkelt skriva den mer exakta listan senare. Idag bjuder jag istället på vilka kriterier jag utgår ifrån när jag köper aktier.

1. Aktieutdelning.
För mig är återkommande aktieutdelning viktigt. Det gör att man minst en gång per år känner att man får ut något av aktierna. Detta har framför allt en positiv psykologisk effekt.

2. Hållbart & etiskt.
Företaget ska helst ha en miljömässig och socialt hållbar profil. "Skapa en bättre värld", till exempel jobba med förnyelsebar energi eller etisk företagande såsom till exempel Rättvisemärkt eller rättvis handel.

Oj, jag trodde att jag skulle göra listen längre, men där tog det stopp. Jag måste helt enkelt har tillgång till mitt aktieinnehav för att få en överblick om hur jag brukar tänka.

Meny