Aktiehandel, pengar & investeringar.

Investera i e-handel - Belysning

Som e-handlare gillar jag att hitta nya idéer som borde kunna skapa underlag för en vinstdrivande webbshop. En del idéer kan man baka in i den webbutik man redan har, om man har någon, men man kan även starta en ny webbshop eller köpa en.

Något som jag tror på mycket är saker som är standardiserade, t ex batterier och dammsugarpåsar. Helst ska utbudet inte vara så stort som för t ex patroner och toners till skrivare.

Skulle jag ha tid över idag hade jag antagligen gjort som Ljustema.se och sålt ledlampor. Ledlampor har fördelen att det blir både en vinst för den som säljer och den som köper (för köparen är vinsten den lägre användningen av el). För några år sedan kunde man bara få tag på LED-lampor för vardagsbelysning av dålig kvalité, men idag finns det ett stort kvalitetsutbud att välja mellan.

Ledlampor anser jag vara en växande nischmarknad som det finns möjligheter att tjäna pengar på, och att driva en sådan butik på deltid vid sidan om studier eller annan anställning skulle kunna vara en bra början. Marknaden för energisnåla lampor växer i takt med att vi vill spara allt mer energi.

 

Meny