Deltaco noteras på First North den 19 april 2011

by Ulf Liljankoski on 7 april, 2011

Deltaco

Deltaco

Intoi AB avknoppar Deltaco och Deltaco får en egen plats på First North. Äger du aktier i Intoi AB kommer du att får lika många aktier av Deltaco som du har Intoi. Vill du ta del av detta kan du köpa aktier i Intoi (INTO B) senast 11 april 2011.

Deltaco börjar handlas på First North 19 april.

”Deltaco ska uppnå en vinsttillväxt per aktie om 10 procent per
år, sett över en konjunkturcykel samt att soliditeten ska uppgå
till minst 35 procent.
Deltacos styrelse avser att årligen föreslå en utdelning, eller annan motsvarande värdeöverföring, som ska uppgå till 30-50 % av vinsten efter skatt.”
(enligt pressmeddelande)

”Deltaco är en av Nordens ledande leverantör och distributör av IT-produkter. Affärsmodellen är att med korta leveranstider och konkurrenskraftiga priser erbjuda ett attraktivt sortiment av produkter, inklusive datortillbehör, kablage, nätverksprodukter och multimedieprodukter.”

Deltaco är en av de leverantörer jag själv köper produkter ifrån för återförsäljning på Lilon.se och har även en hel del produkter hemma som jag köpt privat från Deltaco. De har också visat på ansträngningar för att lyckas, även under senaste finanskrisen då de blev en av de IT-leverantörer som klarade sig väldigt bra tack vara sina ansträngningar, medan många andra liknande leverantörer lade ner sin verksamhet, gick ihop eller köptes upp.

Jag tror på Deltacoaktien.

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Previous post:

Next post: