Dags att sälja guld?

Du har jag för första gången sett hur det går till att sälja guld. Min mamma och moster sålde gamla smycken på till en kringresande guldköpare. Vill man dock inte vänta på att någon dyker upp som vill köpa ens guld kan man istället leta upp ett företag på nätet som köper guld. Man beställer helt enkelt efter ett kuvert som man sedan skickar tillbaka till köparen. Köparen värderar sedan innehållet och ger dig ett förslag på vad de är beredda att ge dig för guldet. Tycker man att budet är för lågt kan man avböja att sälja sitt guld. Ett sådant företag är www.smsguld.se. De köper både guld och ädelstenar.
Själv har jag inte mycket sådant förutom något enstaka örhängen från när jag var 13 år. Tyvärr hittar jag inte dessa nu, men en dag ska jag nog rota fram någon av min småskatter och få dem sålda.

Något som skulle vara intressant är att investera i företag som köper och säljer guld, då jag tror att detta är säkrare bolag än de företag som driver gruvor. Ska titta lite mer på det och återkommer när jag utvärderat idén

En kommentar till “Dags att sälja guld?”

  1. Enda tråkiga i kråksången är de höga värderingsavgifterna som många av guldköparna tar.. Dessutom är veräderingsavgiften per gram, så ju mer guld man skickar in, desto högre värderingsavgift.

Kommentera