Betala dina fakturor och räkningar med kort

Idag hittade jag äntligen en tjänst som jag väntat på länge. Ett sätt att betala sina räkningar och fakturor med kort (bankkort, debetkort, betalkort och kreditkort), en ganska ny företeelse i Sverige. Företagen jag hittade var Betalo och Billhop.

Tjäna på att betala med kort
Anledningen till att jag vill kunna betala mina privata räkningar och fakturor med kort är att jag har ett SAS EuroBonus-kreditkort där jag får poäng som med jämna mellanrum ger mig ”gratis” flygresor. Samtidigt är det smidigt att ibland kunna skjuta på en betalning genom att betala med kreditkortet och få ytterligare 30 dagar på sig att betala en faktura.

Olika fördelar med att betala med ett kort kan bl a vara att:

 • Man får poäng för alla köp
 • Man får längre tid på sig att betala en faktura
 • Man får rabatter
 • Man får möjligheten att dela upp sin betalning

Avgifter
Givetvis måste Betalo och Billhop tjäna pengar på sin tjänst, och det gör de genom att ta ut en avgift vid varje transaktion. I skrivande stund tar de inte ut någon fast avgift, utan tar ut en procentuell tjänsteavgift. Betalo tar 2,5 % av summan och Billhop tar 3,5 % av summan.

Får man inga förmåner när man använder sitt kort och har pengar på banken lönar det sig inte att betala fakturorna på detta sätt. Det blir givetvis också en avvägning mellan de kortförmånerna man har och de avgifter som Betalo och Billhop tar ut.

Läs mer
Du kan läsa mer om de olika tjänsterna och hur de fungerar på deras webbplatser:
Betalo
Billhop.

2 reaktioner till “Betala dina fakturor och räkningar med kort”

  1. Det är givetvis något man måste räkna på själv, väga kostnaden mot de förmåner man har på sitt kort.

   En annan aspekt är att man på till exempel företag där inkomster kan vara säsongsbaserad kan skjuta på betalningar ytterligare om man betalar med kreditkort.
   Jag jobbar själv inom e-handel och under sommaren sjunker omsättningen och inkomsterna. Då kan det ibland vara skönt att för några tior kunna skjuta på betalningen framåt i tiden genom att betala med kreditkort samtidigt som man tillgodoser sig förmånerna från kortet.

Kommentera