Banklån – Jämför kostnader och räntor

by Uffe on 29 maj, 2012

Jag är inte så mycket för banklån och vill helst slippa låna pengar över huvud taget. Givetvis så är köp mot faktura ett visst sort av lån (kortsiktiga skulder brukar det kallas). Tidigare har jag nog också skrivit om hur jag helst tar räntefria lån de gånger jag tar ett lån.

Ett annat problem med att ta lån tycker jag även är att välja bank och vilket lån. Normalt håller man sig kanske till sin ”vanliga” bank då man byggt upp ett förtroende, men det kan vara värt att leta efter andra banker, jämföra lån och ställa bankerna emot varandra. Att ringa runt för att kolla och räkna på kostnader och räntor är inte alltid så lätt och det även tidskrävande. Idag fick jag tipsat om att det fanns en sida (http://www.bankbolaget.se) där man kunde skicka in en låneansökan, företaget bakom webbplatsen letar sedan upp det bästa låneerbjudandet bland, i skrivande stund, 17 banker.

Jag har inte testat tjänsten ännu, men det ser ut som om man kan ansöka om billån, huslån och privatlån. Inom 24 timmar ska man sedan få svar. Så vill du själv veta mer om tjänsten kan du läsa här: http://www.bankbolaget.se/låna-pengar/

Som jag förstått det så gör de en sedvanlig kreditupplysning sedan låter de etablerade banker återkomma med ett erbjudande. Tanken är antagligen att bankerna pressar sina räntor för att få en som kund.

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Previous post:

Next post: