Aktiehandel, pengar & investeringar.

Intressant om smslån

Jag vet inte riktigt hur det gick till, men jag halkade in på Simon Nyströms blogg där det finns en sektion om smslån och hur manipulativa resultat dominerar Google.

De allra flesta av oss tycker väl antagligen att smslån är en smutsig bransch, men efter att ha läst igenom det han skriver tycker man ju att Google borde ha lite bättre koll på resultaten iallafall. I det här fallet verkar det dock vara så att ju mer du spammar desto större större chansar har du att synas.

Simons artikelserie handlar om hur han gör ett ärligt och transparent projekt med smslån för att se om man kan nå toppen inom smslån om man enbart kör med ärliga metoder. Han tipsar om lånen som är bäst ur kundens synvinkel, utan att ljuga om att smslån kanske inte är den bästa affären man kan göra. Han ljuger inte heller om själva syftet . Han har skapat engagemang vilket inte har gjorts tidigare inom smslån. Detta för att se om det finns någon sanning i vad Google säger: att enbart kvalitet räknas.

Motståndarna är ofta rent spam och använder enbart manipulativa metoder för att synas. Jag tycker att det är intressant att, oavsett dessa skillnader i kvalitet, faktiskt fortfarande är vilseledande information och länkar, enbart, som vinner kampen om att synas på smslån. Ärlighet verkar inte spela någon roll alls!
Jag påstår inte att smslån är rätt, eller bra, på något sätt; men jag tycker likväl att det är konstigt att Google inte kan styra upp sökresultaten på ett bättre sätt och
t o m listar hackade sajter i toppen av sökresultaten. Ska man synas på sms-lån så lägger jag helt enkelt min röst på Simons sajt! Inte för att jag säger att smslån är bra - utan för att han iallafall vågat vara öppen med vad han gör och listar vad som är det bästa, oavsett vad man tycker om smslån.

Meny